Niin sitä on taas vuosi kulunut. Meidän osalta ollaan oltu aika hiljakseen. Näyttelyissä ollaan käyty vain pari kertaa, vuoden suurimpana paukkuna Bellan toinen SERTi ja ROP ja ROP-VET ja Jonnin (!) voittaminen. Jone oli VSP- ja VSP-VET. Ruu oli vuoden toisessa ja viimeisessä kotimaan näyttelyssä ROP ja Jonni ROP-VET, Bella VSP-VET. Jonen vika ulkomaanreissu Ruotsiin päättyi sen ja Bellan osalta EH:hon, Ruu sai ERIn mutta ei SA:ta eikä siis valioitunut 
Ruu kävi agikisoissa enemmän tai vähemmän säännöllisesti, tuloksena kaksi LUVAa kakkosluokasta. Palkintopallilla oltiin jokunen kerta. Yliaikanollia oli muutama. Kisaamista estivät mun ja koiran sairastelu. Kesällä ja syksyllä ja joulunpyhinä käytiin treenamassa ulkopuolisten valmentajien opein ja sieltä poimittiin paljon uutta asiaa joista on mulle hyötyä. Muutenkin loppuvuonna on päästy säännöllisemmin treenaamaan ja uuden valmentajan (kiitos Jari!) opeilla ollaan edistytty ja koira on varmistunut. Joten jospa se vika LUVA sieltä napsahtais...ja sitä myöten SERTi ja siirto kolmosiin.
Rallytokokoakin kisattiin kerran ja tuloksena HYV joten sitäkin lajia jatketaan.
Jonella on alkanut hieman ikä vaivata ja lääkärillä ollaan käyty useamman kerran mutta toistaiseksi koira on vielä melko hyvässä kunnossa joten eiköhän Pappa ilahduta meitä läsnäolollaan vielä jokusen vuoden. Mutta huolta siitä täytyy pitää joten lääkärissä tullaan käymään säännöllisin väliajoin tsekkaamassa herran kunto. Ikäähän sille on kertynyt jo 12,5 vuotta. Bellakin on ehtinyt 9 vuoden ikään mutta se, että sen ja Jonnin välillä on kuiteskin 3,5 vuotta, näkyy. Bella mennä viipottaa töpö suorana ja leikittää pikkuherra-Ruuta ihan kunnolla. Ruu on alkanut aikuistua ja miehistyä ja nyt se on saanut sitä massaakin joten ehkä sen kanssa vois joskus vielä hankita näyttelyitäkin vähän isommalla panoksella.
Lumikki eli Stina-Ö on elellyt onnellisen koiran elämää Oulussa. Kesällä käytiin katsomassa neitokaista ja se on kyllä niin magee että. Liikkuu niin kevyesti ja on kaunis katsottava. Ja se on päässyt ihanaan kotiin jossa siitä pidetään huoli. Se elelee perhekoiran elämää ja lisäksi se pääsee harrastelemaan mm. agilityä joten KIITOKSET PASILLE, KATJALLE JA PAULALLE Lumikin hyvästä hoidosta. Oikeaan kotiin pääsi ruotsineito ! Ensi vuonna ehkä terveystarkataan tyttö. Ja käydään näytelmissäkin ? Who knows.
Meillä on ensi vuoden ekat kisat jo ilmottu eli aletaan heti uuden vuoden ekana viikonloppuna. Mutta kun koira pelittää ja treeneissä menee hyvin niin miksi jäädä tauolle ? Eikun menoksi.  
Mä lisäsin koirameriittejä tokon koetoimitsijan verran ja kävin myös tuomarikurssi 1:sen. Ensi vuodelle on siis luvassa sekä agi- että tokokisoissa koetoimitsijana olemista. Ratamestarinakin ois joskus kiva olla kisoissa mutta ensin pitää Ruutsa saada kolmosiin. Se on mulle nyt pääasia. Ulkomaan reissuja tullaan ehkä tekemään, lähinnä länteen ja pohjoiseen. Ja olen hieman harkinnut koiratanssin aloittamista. Mutta miten ehditään sen näkee sitten.
Nyt, ilotulitusten jo paukkuessa (miten ne viitsiikään syytää rahaa taivaalle????) toivotamme kaikille

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA 2013 ! 

Ja muistakaa rapsutella koirianne. Varsinkin niitä vanhoja ystäviänne. Koskaan ei tiedä milloin yhteinen aika loppuu...nauttikaa jokaisesta päivästä joka teillä on sen Parhaan Ystävän kanssa ! heart