Käytiin taas Ruotsin turneella. Nyt ollaankin ajeltu lähes koko Ruotsi läpi koirahommeleiden merkeissä: pohjoisessa agilityn ja näyttelyiden merkeissä, etelässä näyttelyiden ja koiranhakumatkan merkeissä ja nyt itärannikon läpiajo pennunhaun muodossa. Enää länsipuoli koluamatta....! Haettiin meinaan narttupentu, hännällinen, josta olisi tarkoitus tulla meidän maajussi-Ruutin (sen isukki kun on maalainen...niin eikös sen pikaki oon silloin ?) morsiammeksi. Penneli lähti sijoitukseen Ouluun. Mutta ohessa matkakertomus.

Torstaina lähtö kohti Vaasaa jossa yövyttiin Omena-hotellissa noin 5 minsan päästä satamasta. Iso ja hyvä huone, parempi kuin monessa 5 tähden hotellissa eikä hinta ollut juuri mitään. Aamulla myrskyssä laivalla Umeåån, johon tulossa oltiin noin tunti myöhässä kovan tuulen takia kun jouduttiin odottaan hinaajaa jota sit ei lopulta tarvitukaan kun onneks tyyntyi. Mutta aikataululle odottelu teki hallaa. Kiireellä ajettiin Sundsvalliin jossa Ingela ja Stina (Danga's Stina-Ö) odotteli meitä. He olivat kolmen koiran voimin näytelymatkalla Sundsvallissa (lauantaina näyttely) josta sunnuntaina jatkoivat sit Hamariin Norjaan. Pentu oli ihana. Rohkea ja luottavainen. Kun otti syliin niin oli kuin se ois ollut siinä aina. Rohkea pikkuinen kaunistus. Paperihommien ym. jälkeen hyvästeltiin ja jatkoimme yöksi Scandic-hotelliin Uppsalaan. Siellä oli hyvä palvelu. Saatiin koiran kuppi ja ruokaa kun kirjauduin sisään. Stina osas pyytää ulos kun sillä oli hätä ja muutenkin pentu teki täysipäisen ja ihanan koiran alun vaikutelman. Olin hyvin hyvin tyytyväinen hankintaani. Aamulla oli aikainen lähtö Kapellskäriin jonne Tomppa vei meidät jotain ihme pikkuteitä pitkin (mä jo ehdin panikoida ettei mennäkään oikeaan paikkaan). Rahtilaivalla Naantaliin ja ruoka kuului hintaan eli seisova pöytä. Pentu ei yhtään ollut levoton, ei autokannella eikä hytissä.  Täyspäinen otus. Ja ei tuu olemaan mitään ongelmaa sisäsiisteyden oppimisessa. Stinan sisaruksia on myyty ympäri maailmaa, Ranskaan, Espanjaan ja Tanskaan ja yks tänne koto-Suomeen. Pysähdyttiin laivasta tultuamme pissalle ja sit ajeltiin Jyväskylään jossa meitä odotti 11 maissa illalla Stinan uusi perhe Katja ja Pasi, joiden luo Ouluun Stina meni asumaan. Lapset ei olleet mukana mutta kuulemma olivat ihastuneet pentuun joka sai nimekseen Lumikki. Pennun luovutuksen jälkeen ajeltiin kotia jossa oltiin sunnuntai-aamuyöstä kolmen maita. Olipahan reissu mutta tuliainen on siis aivan ihana. Isän ja mun sydämestä lähti pala Stinan matkaan.

Stinalla on sukua Suomessa. Sen isotäti Bella asuu meillä, sen velipuoli asuu Suomessa, sen isän Intin puolisisaruksia (isän Lövsjökärrs Hassen pentuja) on yks pentueellinen täällä ja Intin emon siskoja on täällä kaks joista toisella on ollut pentujakin. Ja muitakin enemmän tai vähemmän sukulaisia löytyy jokunen.

Nyt annetaan pennelin kasvaa isoksi ja katsotaan sitten muutaman vuoden päästä tuleeko siitä Ruutille morsmaikku. Toivottavasti se on terve kaikin puolin. Ainakin pentutarkissa koko pentue oli ollut terve ja kaikilla pojilla oli molemmat pallit. Purennat oli myös olleet OK. Emo Ina on hedelmällinen narttu: 2 pentuetta joissa ollut 8 ja 9 pentua. Toivottavasti Stinakin tulee jättämään kohtuukokoisen pentueen, ensimmäisen Vilavallarens-pentueen, sitten joskus tulevaisuudessa. Mutta vielä ei ajatella sitä. Nyt on aika leikin ja kasvun. Pikkuneidin kuulumisia seuraten...  Terkkuja Ouluun sydämenvaltajalle neiti Lumikille.

Ja kuvat  kertovat enemmän kuin tuhat sanaa....