Käytiin eilen paimennustestissä Rymättylässä. Molemmat koirat olivat testattavina. Bella oli pikkaisen kiinnostunut alkuun, kerran se jopa meni lehmiä kohti ja sanoi "HAU" mutta sen jälkeen se päätti paimentaa meitä 2-jalkaisia. Koira ei pelännyt lehmiä mutta eis itä paimennus kiinnostanutkaan - tällä kertaa. Tulos siis: "EI  OSOITA  PAIMENNUSTAIPUMUKSIA".

Jonni sen sijaan tiesi heti mitä varten hän ja ammut ovat paikalla. Jonni osoitti innostusta jo narussa ja irti päästyään se lähti paimeneen ja sain sen vaivoin pois. Jonnille tulokseksi "OSOITTAA  ERITTÄIN  HYVÄÄ  PAIMENNUSTAIPUMUSTA". Tuomari oli halunnut Jonnin tekevän jotain mitä hän sanoi "pendlar" (tark. jotain että jotenkin koira pitää lehmiä silmällä sivusuunnassa ?), jos ton ois tehnyt niin tulos olisi ollut erinomainen. Koira haukkui tarvittaessa, ei näykkinyt (mitä ihmettelin, yritti meinaan näykkiä hevosta nuorempana) ja osasi kääntää lauman ja piti sitä koossa. Tuomarina toiminut Örjan Skoglund ihmetteli Jonnin ikää (7 vuotta). Koiraksi joka ei ole ollut lehmien kanssa juuri lainkaan tekemisissä Jonni paimensi erinomaisen hyvin.  Eli siinä ON säilynyt se viikinkiaikainen paimenkoiran perimä. Mikä oli ihana tietää.

Sää oli lämmin ja testiä oli kiva katsoa. Tosin, koska olin varautunut sadekeliin, niin ei ollut tullut otettua aurinkovoidetta mukaan, joten käräytin kaulani taas kerran. Hauskaa oli, kiitos testin järjestäjille ja terkkuja tutuille, joita nähtiin paikan päällä. Onnea hyvistä tuloksista niitä saaneille ja ainakin Bellan kanssa otetaan joskus uusiksi. Olisin saanut kokeilla uudemman kerran (koira voi syttyä vasta toisella kerralla) mutta koska olisin joutunut odottamaan paikan päällä ainakin jokusen tunnin niin päätin antaa tällä kertaa olla. Nytkin olin perillä yöpaikassani Lahdessa vasta seitsemän kieppeillä, joten tulihan siitä pitkä päivä silti.

Tänään ajelin kotiin ja nyt väsyttää. Erja Vannas (Eevi-göötin omistaja) oli ottanut kuvia (videoitiinkin koiriemme suoritusta mutta siitä lisää tuonnempana) ja tässä Jonnin tyylinäytettä ammujen kanssa.

jone_antaa_kyytia2.jpg

P.S. Lehmät olivat koko päivän samat. Mitäkähän traumoja niille koitui tästä ? Eivät olisi tainneet olla sopivia pihveiksi seuraavana aamuna. Liha olisi voinut olla sitkasta kaikesta siitä juoksemisesta !  ;-)