On meidän Ruuti Nuutinen luonteensa puolesta. Tosin sillä oli hieman lieventäviä asianhaaroja: edellinen viikko haukkumista aamusta iltaan ja varsinkin 3-4 edellistä päivää kun Bella pykäsi kunnon juoksut sitten 2005 ja Ruutisen pikku pää meni ihan sekaisin. Me jopa nukuttiin autossa kun se oli ainoa paikka jossa ihania tytön hajuja ei ollut. Kun jälkikäteen kattelin testin videota koira oli selvästi omissa ajatuksissaan ja ei ollut yhtä terävä kuin normaalisti. Selvästi väsynyt koira. Mutta testi on takana ja pisteet ei paljoa heittäneet mun arviosta.
Tärkeimmät: umpilaukausvarma. Ei minkäänlaista reaktioita.
Taistelutahto: kohtuullinen, eli moottoria löytyy. Terävyys pieni (jesh!). Puolustushalu pieni (hyvä kun sai edes sen sillä aggressiota ei esittänyt mutta kun haukahti pari kertaa ja otti pari askelta tuomaria kohti niin kyllä se JOTAIN teki). Tuomari sanoi että jotta koira reagoisi negatiivisesti ihmistä kohtaan sitä pitäisi fyysisesti satuttaa eli täysin umpivarma ihmisten seurassa. Mutta sehän OLI tiedossa. Ja tietysti luoksepäästävä ja avoin. Vilkaskin koira oli eli haluttu ominaisuus. Ei ollut häiritsevän vilkas kuten olin pelännyt. Hieman pehmeä (olin arvioinut kohtalaisen kovaksi mutta nyt reagoi noin). Ei silti paha. helpompi kouluttaa - jos siis pitää oikeasti paikkaansa... wink
Toimintakyky pieni eli ainoa miinukselle mennyt. Ei ollut kiire mun luo pimeessä huoneessa (kuten ei isälläänkään) ja levy jäi päälle kelkalla (jäi paukuttamaan kelkalle eikä tullut luo heti). 140 pistettä lopputulema. Ihan hyvät pisteet. Keskiverto tulos.

Ja suhtautui testin aikana ja jälkeen ystävällisesti hyökänneitä tuomareita kohtaan. Seinälläkin heilutti häntää. Ei siitä ois snagarille iltamyöhällä suojeluskoiraksi....cheeky  Mutta se että on pieni aggressio ja terävyys on vaan hyvä juttu. Itsenäisyyttä ON, sekin tuli ilmi. Vankasti omilla jaloillaan seisova. Niin sanoi tuomarisetä. Kiva oli seurata koiran reaktioita videolta. Onneks tuli ostettua se kamera....
Ruu on sellainen yksin taivaanrantaan auringonlaskussa ratsastava camel boots-man, vähän kuten isukkinsakin. Ihan kiva pakkaus. Hyvä harrastekoira jolla on moottoria ja hallittavuusominaisuuksia. Et hyvä tulos. Nyt on sekä Mh että luonnetesti takana. Ja reaktiot Bellan suhteen osoittavat myös sen että tajuaa mitä sen pitää tehdä kun narttu on "sillä mielellä". Eli.... naisvieraita seuraavaksi ?



Ruuti, mä ja toinen tuomari Jorma Kerkkä.