Eilen käytiin Ruutisen kaa taas Rallyilemassa. Edellisestä treenikerrasta olikin aikaa ja poika oli kerännyt ylimääräistä energiaa kun viime päivinä ei olla päästy tekemään pitkiä lenkkejä. Hirmu on liidellyt kotona matalalentoa ja tuhoillut paikkoja: mm. herrasen ruokakuppi muistuttaa Emmental-juustoa....  No, ajattelin että pieni aivojumppa ei tee pahasta ja vein sen Rally Toko-tunnille. Keskittyminen tekemiseen ei  ihan onnistunut. Väliin meni ihan OK mutta väliin taas oli muuta seurattavaa: uusia kavereita, lehtiä maassa, edellisen menijän namunhajuja... Tehtiin sit radalta tultuamme liikkeitä rauhassa vähän kauempana ja silloin ne aivot taas löytyi.  Uusina liikkeinä mm. tulppaani (aika iisi kun itse ensin tajusin mitä ajetaan takaa; me kun ei olla totuttauduttu pelkkään vasemmalla puolella seuraamiseen), valkovuokko (hankala; miten käännyttäis yhtä aikaa...???  ), peruutukset (pikkuhiljaa oikeaan suuntaan meni lopulta...) ja koiran pyörähdys sivulla (aika helppo loppujen lopuksi). Oli sit vaikeita "helppoja" liikkeitä: askel-istu, 2 askelta-istu, 3 askelta-istu. Ois ehkä mennyt jos koira ois kuunnellut mutta kun ei niin sit ei mennyt. Radan ulkopuolella, rauhassa tehdessä meni ihan nappiin. Tänään alkaa pentukurssi. Saas nähdä montako kertaa menee ennen kuin alkaa keskittyä. Namia ainaskin kuluu !!! Eilenkin meni lähes koko pussi !! Huh ! Ja silti meni niin paljon vaikka pieninkin ne ihan pikku muruiksi ! Pakko lahjoa vielä kun ei voi vaatia tekemään kun ei osaa. Myöhemmin päästäneen vähemmillä namuilla mutta nyt niitä kuluu. Pitää vaan vähentää namit ruoka-annoksesta.....Ettei pääse "pikkuinen" lihomaan.

 LISÄYS 22.10.  Eilen oltiin pentukurssin ekalla tunnilla ! Heko heko ! Kontaktiharjoitus: anna koiralle koko remmin mitta tilaa, odota kunnes koira katsoo sua ja kun katsoo näytä nami ja lähde kävelemään toiseen suuntaan, palkkaa kun tulee viereen ja katsoo sua. Ruuti sai hepulin ja spurttaili ees taas. Katseli toista maneesissa olevaa pentua ja ois halunnut leikkiä sen kaa. Ja kaiveli kakinmuruja maneesista...!  "Tais saada kohtauksen" sanoi yks ohjaajista. Niinkö luulet ?  Meni jokunen hetki ennenkuin pentu edes tajus että: Hei ! Narun päässä ON joku !  Sit kyllä seuras kun oli ensin rauhoittunut mutta siihen asti oli hulinaa. Ehkä se jollain viidennellä kerralla jo menee paremmin...?  Toivoa sopii.

Tänään ois agitreenit mutta meikäläiseen iski flunssa joten ikäväkseni en pääse treenaamaan. Harmittaa niin vietävästi mutta minkäs teet. Kurkku on kipee ja lämpöäkin on joten parempi levätä. Onneks ei ole kisoja kovin pian. Vasta ens kuun puolivälissä ois Varkaudessa skabat. Sinne ehkä mennään. Jos jaksetaan.