Vuoden ekat näytelmät olivat Tuusniemellä. Koska tuomarina oli ruotsalainen Tina Permo, joka oli antanut Jonnille sen ekan SERTin 10 vuotta sitten vein sinne koko trion. Ekana oli tulessa Ruuti Jonninpoika, joka ei vieläkään ihan näytä aikuiselta. Menis ihan hyvin junnuluokkiin vaikka onkin kohta 2 vee. Tällä kertaa Ruuti ei hössännyt kehässä vaan esiintyi muutamaa haukkua lukuunottamatta mallikkaasti, muisti jopa ravata nostelematta jalkoja korviin (mä muistin olla pitämättä namua kädessä) ja tuomari tykkäs ERI:n ja SA:n edestä. Ruuti voitti lopulta junnuluokan ja päästiin PU-kehään.

Sitten oli vuorossa Pappa johon tuomari ihastui. Kehui miten hyvässä kunnossa olen tuonut lähes 11-vuotiaan koiran kehään ja muutenkin ylisti koiraa. Jone malttoi köpötellä melko reippaasti joten sekin sai ERI:n ja SA:n ja siitä tuli ROP-VET. Nyt mulla oli pulma: 2 koiraa PU-kehään.

Onneksi Jonnia esitti kehän ulkopuolella Ruutia pidellyt tyttö, joka asui maalla ja hänellä oli mukana por.podengo pieni lyhytkarvainen, vuotias nätti narttu. Hän oli vienyt Ruun kehään mutta vaihdettiin kun Jone menee vieraalla paremmin kuin mulla. Jone esiintyikin edukseen ja VOITTI urokset ! KIITOKSET  HÄNDLERILLE !!!  Ruuti tuli kolmanneksi häviten 3-vuotiaalle, jo valmiille urokselle. Se sai SERTin ja Ruu VA-SERTin. Sitten oli tyttöjen vuoro.

Bella oli ainoa AVO narttu ja se ravas reippaasti kehässä. Vaikka Bella oli pahimmassa turkinlähdössä (karvoja pöllys joka puolelle ja pitkiä karvoja tunki karvapeitteen läpi niin että Bee muistutti lähinnä siiliä...) tuomari antoi Beelle sen toisen ERI:n ja vielä SA:n !!! "Jouduttiin"   PN-kehään jossa Bee sijoittui upeasti toiseksi saaden VA-SERTin. Iriksen Topsy sai SERTin ja voitti nartut. Sit oli enää ROP-kisa jossa tuomari mietti pitkään mutta lopulta antoi ROP-rusetin meille !   Jee !!! Ympyrä sulkeutui. Ei jääty ryhmiin. Kotona koirut oli väsyjä. Ja mä onnellinen. Kiva alku tälle vuodelle. Pojat on ilmoitettu Juukaan mutta saatan jättää Jonen viemättä. Tähän ois hyvä päättää ura. Kun ei tästä voi enää parantaa. Mut katsotaan miltä koira näyttää sit kun Juuka on. Ens lauantaina Jone saa juosta aksaa Niinan kanssa, vanhojen hyvien aikojen muistoksi.