Oli rankka reissu ! Aamulla lähdettiin Joensuusta siinä klo. 5.20, koska rataan tutustuminen alkoi klo. 8.00 ja Jone oli vielä ekassa ryhmässä, numerolla 24. Matkalla alkoi sadella ja sadetta jatkui sit lähes koko päivän. Vasta finaaliradan aikana oli parempi keli (ei siis satanut mutta ilma oli kostea ja hiostava). Eka rata (HR) eli karsintarata oli sellainen, jonka luulimme olevan ei-sopiva Jonnille, se kun ei ole sillai nopea suorilla mutta pitää yllä vauhtinsa mutkissa, joten mutkarata olisi ollut parempi. Mutta koira menikin yllättävän kovaa (ei näyttänyt menevän kovaa mutta aika kertoi toisin) ja Niina ja Jone tekaisivat nollan pikkaisen yli 2 sekunnin ihanneajan alituksella. Sijoitus ekan radan jälkeen oli 36. ja 54 koiraa pääsi finaaliin. Karsiutuneiden gööttien joukossa oli Päivin Leila joka yllättäen teki 2 kieltoa ja Millan Liekki, jonka rataa en nähnyt. Piru sen sijaan sai nollan ja oli finaaliradalla mukana. Juoksuisena koira starttasi luokan viimeisenä molemmilla radoilla.
Koska finaalirata alkoi vasta iltapäivällä kävin lenkittämässä koiran, vein sen autolle ja kuivasin huolella ja annoin sen ottaa nokosia autossa, jossa oli viileää kun ilma oli (tässä sää suosi, kun autossa pystyi pitämään !) sateinen. Finaalirata meni sit meiltä ihan pipariksi. Jone teki puomilla kontaktivirheen (ei uutta, tää on sen "heikko kohta") ja sit kepeiltä tuli kielto (???) ja vielä putkella, jossa koira sit meni väärään päähän ja tuli hylätyksi. Harmittaa vähän kun ei saatu tulosta mutta finaaliin pääsy oli kyllä hienoa. Koira on startannut viimeksi huhtikuussa ja Niinan se näki edellisen kerran kisaa edeltävänä lauantaina, joten yhteinen treeni on jäänyt vähiin. Onneksi koira on kuiteskin perusvarma, mitä nyt tulikin hutistartti. Ehkä me koetetaan uudestaan MM-karsinnoissa....?

Kuvia en ottanut kuin pari märästä koirasta, koska sää oli mitä oli. Päivä oli rankka ja yhä tuntuu siltä että ei oikein jaksais tehdä mitään. Onneksi Juhannus tulee pian ! Ja sit on yks vapaa viikonloppu ja sit ehkä alkaa LOMA ! Loma korkataan MV-näyttelyvisiitillä joka meinas jäädä tekemättä autohässäkän takia. Mutta nyt asioiden PITÄIS olla kunnossa, joten matkaan lähdettäneen...?

SM_kisat_varkaus2008.jpg

Minien hyppyrataa.

vasy_koira_SM_tauolla.jpg

uninen_ja_marka_mies_SM08.jpg

Herra Isoherra lepäilee hyppärin jälkeen. Kuten näkyy koira ON märkä, vaikka sillä oli lenkitettäessä loimi yllä ja kuivasin sen kunnolla ennen autoon laittoa. Onneksi koira osaa ottaa iisisti !

kotimatkalla_varkaudesta_150608.jpg

Kotimatkalla Jone nukkui Niinan kanssa takapenkillä. Herra koisi Niinan jaloissa. Söpö kuva.  :-)