Gööttiyhdistyksen johtokunnan päätöksiä:

VUODEN AGILITYGÖÖTTI - KILPAILU
Päätettiin noudattaa aiemman käytännön mukaista tapaa olla hyväksymättä ulkomaisia tuloksia Vuoden agilitygöötti -kilpailussa kaudelta 2008. Voimassaolevassa säännössä asiasta ei ole mainintaa, mutta kilpailusääntöjä luotaessa on ollut periaatteena, että missään kilpailussa ei hyväksytä ulkomailla saavutettuja tuloksia.

Ei kai tuota "aiempaa käytäntöä" ole ollut kun aiemmin ei monikaan ole tainnut käydä ulkomailla kisaamassa, mitä nyt Päivi. On se outoa että virallisia tuloksia (jotka siis käy SM- ja MM-karsinta nolliksi ja jopa (jos saavutettu ykkös- tai kakkosluokassa) nousutuloksiksi) ei hyväksytä tässä kilpailussa. Vaikka SÄÄNÖISSä ei sanota että ulkomaisia tuloksia ei lasketa mukaan. No, meillä on sit "vaan" yhdeksän nollaa, jotka lasketaan kisaan mukaan. Kiva vaan että näistä "käytännöistä" ilmoitellaan jälkikäteen, takautuvasti. Taitaa olla vika kerta kun viitsin lähetellä tuloksia. Kun näitä "käytäntöjä" joiden mukaan tuloksia lasketaan ei olla jäsenille kerrottu. Mutta tietty onhan se eri asia kuka niitä nollia ulkomailta on kerännyt...! No, vaikka meiltä "vietiinkin" ne Ruotsin nollat niin Jonnista kuitenkin tuli ensimmäinen urosgöötti S AVA. Sitä meriittiä ei kukaan voi meiltä ottaa pois.  Ja ihan sama kuka sitä ohjasi. KOIRA ne tulokset ansaitsee, ei ohjaaja. Jonni vaan sattuu olemaan hyvä agissa, vaikka kotikoira onkin. Jos oltais viitsitty treenata niin ties mitä ois saanut. Mutta kun mä halusin kotikoiran niin siinä mulla sellainen on. Kukin taaplaa tyylillään ja meille agi on vain harrastus. Ja niin kauan kuin Jone tykkää mennä niin menköön, ja ohjata saa kuka vaan joka osaa ohjata koiraa. Sanokoon muut mitä vaan. Kun koira kulkee hyvin ja tulosta syntyy niin ainakaan mulla ei ole mitään valittamista.

PS. Olen lukenut kommentteja että on jotenkin "huonompaa" kun omistaja ei ohjaa koiralleen tuloksia. Näille arvostelijoille sanon: mä olen opettanut koiralle kaiken sen mitä se osaa ja olen jopa käynyt aikoinani valmennuksissakin. Nyt treenaan koiraa silloin tällöin, se kun osaa jo hommat. Niina tulee sit kisoihin ja vaan kisaa sillä. Ja silti tulosta tulee. Ei meitä treenaa - eikä varsinkaan Niinaa ja Jonnia yhdessä -  kukaan huippustara eikä me panosteta lajiin sen kummemmin. Niina tosin käy Kannuksen koulua (jossa varmaan opetus on huippuluokkaa) mutta Jonnin kanssa hän ei treenaa. Ja Sirkkukin vei Piirinmestaruuden ihan muutaman möllikisan ja yhden treenikerran kokemuksella Jonnista (ja oli hänen ekat kolmosen kisat) monen kokeneen SM-kisakonkarin nenän edestä. Joten jos tämä on jonkun mielestä osoitus siitä, että me tehdään jotain "väärin" niin pistäkää paremmaksi. Jonni sentään on tehnyt niitä tuplanollia ja useammankin kappaleen. Eräs nimeltä mainitsematon meitä mollanut henkilö ei ole saanut vielä yhtään, vaikka onkin hyvän valmentajan treenissä. Meillä asiat on mallillaan. Ajatelkoot muut mitä vaan. Saavutukset puhukoot puolestaan.