Jaahas. Taas on uusi vuosi alkanut !  Ja kohta on edessä ne ajat kun Jonni pääsee näytelmiin ilmatteks, kun 10 vuoden rajapyykki on ylitetty. Hienosti herra vielä liikkuu, ei ikä paina.
Vuosi vaihtui paukkeessa, tosin ei ehkä yhtä räiskeessä kuin viime vuonna. Uudet säännökset + kova pakkanen vähensi varmaan osan paukuttelijoista. Tosin paukkeen määrällä ei ollut väliä, kukaan kun meillä ei pelkää. Yksi osa luonnetestistä on tullut nyt harjoiteltua: ampuminen. Tosin ilotulitus ei ihan vastaa ampumista mutta en oikein usko että Ruutsa reagoi siihenkään, sen verran nonchalantisti suhtautui naapurien räiskimiin paukkuihin.   Iltaa vietettiin Harry Potterin merkeissä ja seuraavana päivänä paleltiin. Tänäänkin on pakkasta ollut sen verran että lenkit on jääneet lyhyiksi.  Ollaan vietetty aikaa löhöilemällä ja on ihana lämmittävää kun kolme koiraa makoilee sängyssä/sohvalla vieressä. Muita lämmittimiä ei enää tarvita.
Enää ei ole pitkä aika vuoden ekoihin näytelmiin. Se moneenko mennään riippuu ekasta koitoksesta. Poika on vielä ihan nuorikko, saa nähdä onko se vielä valmis junnuihin. Nykyään kun on tuomareita jotka suosivat  valmiimpia "broilereja". Nuoren koiran tulisi saada olla ikäisensä oloinen, ei mikään jo nuorena kuin mini-aikuinen. Sellaisesta koirasta tulee helposti liian iso ja vaivainen. Mieluummin terve ja pentumainen kuin jo valmis ja myöhemmin rikkonainen kun nivelissä on sanomista kun koira on kasvanut liian nopsaan. Hiljaa hyvä tulee.  Nyt vaan toivotaan pakkasen laskua että päästäis treenaamaan. Onneksi kisakausi alkaa meillä vasta keväämmällä. Ois aika hankala kisata jos ei pääse treenaamaan ! Eikun hyvää kuluvaa vuotta vaan, näytelmissä/agikisoissa tavataan...! Alla kolmikko (troikka) yhden joululahjan kanssa. Jone omi tän, muillakin on omat sydämet mutta pienten lasten tavoin vai se yksi on SE mitä kaikki haluu, vaikka jokaisella oiskin samanlainen. Mutta ruohohan ON vihreämpää aidan toisella puolella...

 P.S. Ruutsilla on Jonea isommat korvat...tuleekohan siitä isäänsä isompi ?