myyrmakihalli.jpg

Viikonloppuna reissasimme taas agilityn merkeissä. Kilpailimme MM-karsinnoissa Myyrmäkihallissa Vantaalla. Menomatkalla eksyin (!) "hyvästä" kartasta huolimatta ja kerkesin juuri ja juuri ajoissa ilmoittautumaan. Kehällä kun ajaa ohi niin siinä ei niin vaan tehdä U-käännöstä ! No, perille löydettiin joten sillä hyvä. Parkkasin koirat ulos varjoon, sillä sisällä oli aika lämmintä. Kävimme Jonen kanssa kokeilemassa miten tassut pitää matolla, mutta en huomannut mitään eroa ulkokentän ja maton välillä. Tosin verkka-alueen matto oli kuulemma huonompi kuin itse kisamatto, mutta hyvin pysyi pystyssä sielläkin. Ei valittamista. Jonen liikkeet sopii matolle, kun se ei mee pitkällä askeleella.  

Eka rata oli hyppäri ja mä taas ryssin ohjauksen kanssa. Saatiin kypä radalta ja yliaikaa. Sijoitus jotain 62. (?) 97 koirakon joukossa. Toka rata oli sitten agirata ja se oli aika vaikea. Tavallaan se EI ollut vaikea, mutta silti se oli. Aika loppupäässä rataa oli U-putki puomin ylösmenon alla ja siihen putkeen päättyi monen monituisen koiran tie. Vain 30 koirakkoa pääsi puomille ja sai ansaitut aplodit. Jonni oli yksi näistä koirista. Huh! Se meni sinne vaikka kauhiasti epäilin. Hieno mies !! Sijoitus 28./97 ja paikka lunastettu toiselle päivälle ! Oli muuten "urani" hienoin tunne !!  Ilta oli jo pitkällä kun suorituksemme oli ohi ja sekä mä että koira oltiin väsyjä. Mietin ankarasti jäädäkö vai lähteä, ja lopulta ajattelin JÄRJELLÄ että turha on jäädä. Mun ohjaus ei riitä tällä tasolla ja turhaan rasittaisin itseä ja koiraa. Ensi viikolla mennään Ruotsiin kisaamaan ja en halua sipata koiraa turhaan. Kumulatiivinen sijoituksemme ensimmäisen päivän jälkeen oli 30. JOS emme olisi tehneet kahta hylkyä sunnuntaina ja siis olisimme jääneet olis sijoituksemme saattanut olla 20. mutta sillä ei ole merkitystä loppupeleissä. Nyt Jonnille jäi yksi päivä lisää levätä ja se saattaa auttaa seuraavassa kisassa. Hauskaa oli, hyvin pystyin kasaamaan hermoni ja selvitimme vaikean kakkosradan ihan kunnialla. Tavoite - tai harras toive - oli että selviäisimme toiselle päivälle. Ja niihän me tehtiin !!!   :-)  Ei pahempi reissu. Matkalla Lauttasaareen illalla (lähempänä kymmentä !) eksyin vielä Helsinkiin (!!! EI hyvä kartanlukupäivä mulla !) ja pyörähdimme presidentin palatsin editse kaupunkiin. Ruotsalaisen teatterin ohi Erottajalle ja sit bussi nro 20:n reittiä Lauttikseen. Ajelimme vielä yötä myöten Nastolaan, jossa yövyimme. Kotia ajelimme eilen ja nyt väsyttää....! Mutta kannatti käydä. Ollaan seuraavalla kerralla viisaampia. On mulla kyllä hyvä koira ! Pitää vaan itse harjoitella että osaa ohjata noita kiemuroita.

Okei. Korjataanpa hieman. Minulle ystävälllisesti huomautettiin että ei saa mainostaa ja kehua olevansa sijalla 41 kun virallisissa tuloksissa lukee KESK. Minä menin netissä olleen tuloslistan mukaan, joka nyt on korjattu ja toden totta, kohdallamme lukee KESK. Mutta sillä VOINEN  "kehua" (vai miten on, Milla ?) että olin  NIIDEN KOIRAKOIDEN JOUKOSSA JOTKA OLISIVAT PÄÄSSEET SUNNUNTAILLE ! Sekin on edelleen hyvä tulos.