Nyt kun alkaa syksy niin pienet lapsoset menee kouluun. Eilen alkoi meidän Ruunkin koulu. Oltiin P-K:n Noutajayhdistyksen Tokon alkeisryhmässä alle 6-kuisten porukassa. Pentukurssia odotellessa alettiin tässä ryhmässä kun pieni tarvii tekemistä. Pienellä alkaa olla aika isot luulot itsestään joten on aika palautella se maanpinnalle.
Eilen oli ohjelmassa perusasioita: luoksepäästävyys, kontaktin otto, vierellä kulkeminen (ei vielä toko-seuraamista), pujottelu, paikalla oloa ja luo tulo. Leikki-osiossa opeteltiin jalan ympäri kahdeksikko. Hyvin toi ipana pystyi keskittymään vaikka alkuun meinaskin mennä leikin puolelle, kun ympärillä oli uusia kavereita. Kiva kontakti ja hyvin kulki jalan vierellä vaikka olikin remmi täysin löysällä. Väliin pyrki komentamaan että namia tänne, kun oli hiljainen hetki eikä tehty mitään. Pennun kanssa kun pitää pitää taukoja ettei otus kyllästy. Kovaluonteinen taitaa olla, toivottavasti ei LIIAN kova...! Mutta haluaa oppia, se on hyvä. Ja motivointi sujui namillakin hyvin. Illalla sitten oltiin sippiä poikaa. Oli hyvä että isot koirat sai vapaahetken Ruustinnasta, se kun kiusaa niitä herkeämättä. Bella varsinkin on vähän kireän oloinen, kun sillä on ollut agilitykiireitä viime aikoina. Lauantaina onkin sit toistaiseksi vikat kisat: Piirin Mestaruudet Lieksassa. Sit vaan ollaan ja katsotaan minne seuraavaksi. Odotellaan hallikautta.
Meidän isältä leikattiin tänään toinen lonkka ja mennään iltapäivällä häntä katsomaan. Sitten onkin kuukausi sairaslomaa (isällä), joten mulla on pikkaisen enemmän hommia, mm. lehtien haravointi jää mun kontolle. Ihan hyvä että Bella nousi kakkosiin, nyt voi sit keskittyä tähän tärkeämpään hommaan eikä tarvii miettiä missä yritetään nousua seuraavaksi. Tänään on ollut sääennusteista (lupasivat pilvistä koko maahan) huolimatta aurinkoista ja ihmeen lämmintä ! Hyvää alkusyksyä kaikille !