124176.jpg

Nyt ollaan jo pitkällä heinäkuun puolella. Jasmiinikin kukkii jo näin hienosti ! Illalla kävimme Lauran ja Jounin + heidän koiriensa kanssa JoA:n eli Joensuun Agilityurheilijoiden (uusi seura) talkoissa. Meidän urakkamme oli puhdistaa kontti, johon esteet laitetaan ja autoimme Lauran kanssa Jounia väsäämään pukit puomin alle. Työnjako oli  sanoisinko  "perinteinen" :  Jouni suunnitteli  ja teki pukit, Laura ja minä irroittelimme vanhat naulat pukkeihin käytettävistä laudoista. Porukkaa oli paikalla mukavasti, joten homma sujui nopeasti. Kun sitten minut urakan päätteeksi tiputettiin kotipihalle otin muutamia valokuvia ja vein koirat iltalenkille.

124177.jpg

Lenkin jälkeen laskin koirat irti takapihalle, joka on osittain aidattu (tai toistaiseksi siis niin, että koirat eivät pääse etupihalle ja sitä kautta tielle). Heti alkoi riekkuminen! Jonni on herrasmies ja ei oikein anna takas kunnolla. Bellan tyyli on: hyökkää ja sitten vedä pari kiekkoa pihan ympäri sata lasissa ! Tän juoksemisen aikana Jonni tyytyi heinän mutusteluun (josta yritin estää sitä !).

124178.jpg

Leikin jälkeen vuorossa oli Bellan lempipuuha:  piehtarointi.  Neiti oppi piehtaroimaan kevättalvella  (liekö matkinut Jonnia ?)  ja nyt hän sitten piehtaroi vaikka missä. Koulutuskentän pehmeä hiekka on lempipaikka !  (Ja arvatkaas miten pölyinen koira on  SEN  jälkeen ?!) Yleensä maata kaivetaan  (tai raavitaan)  ensin ja sitten vaan nurin ja kiehnäämään.  Tämä aktiviteetti lisää punkkitarkastuksien lukumäärää, koska joudun tekemään yhden jo ennen sisälle menoa. Meillä kun on paljon punkkeja ympäristössä.

124179.jpg

"Vanha" herra oli tarkkana kuin porkkana, kun naapurin koirat tulivat ulos. Pitihän sitä vahtia niin omaa pihaa, omistajaa kuin "omaa" tyttöäkin ! Jonni kävi sanomassa naapurin uroksille muutaman valitun sanan ja sen jälkeen hän vetäytyi tarkkailupaikalle katsomaan, ettei toiselta puolelta tulla aidan yli meille. Ei tultu. Rauha palasi maahan ja pian mentiin sitten sisälle. Hieman rauhoittumista riekkumisen jälkeen ja sitten koirat saivat iltamurkinansa. Ja pian tämän jälkeen mentiinkin jo nukkumaan.